Allround Verspaner (niveau 3, crebo 25895)


Allround Verspaner (niveau 3, crebo 25895)

Terug naar opleidingen

Inleiding

De allround verspaner is een allround vakman die werkt met uiteenlopende draai- en freesmachines, conventioneel en CNC-gestuurd. Over het algemeen maakt hij kleine series producten maar ook ‘enkelstuks’. De allround verspaner kan goed zelfstandig, geconcentreerd en systematisch werken. Hij is creatief en heeft goed ruimtelijk inzicht. Hij kan problemen analyseren en oplossen en hij kan goed met anderen communiceren over zijn vak. De allround verspaner levert hoogwaardig vakwerk en is bewust van zijn verantwoordelijkheid hiervoor. Verder is belangrijk dat hij flexibel inzetbaar is en dat hij aandacht heeft voor veiligheid en milieu.

Bestemd voor

Werk jij graag met je handen en vind je techniek en metaalbewerking interessant? Dan is de praktijkopleiding Medewerker Productietechniek Verspanen iets voor jou! Verspanen is een techniek waarbij je materiaal verwijderd totdat de gewenste vorm ontstaat. Tijdens de opleiding werk je met verschillende machines en gereedschappen. Je leert bijvoorbeeld frezen, draaien en slijpen. Daarnaast oefen je met het lezen van technische tekeningen. Na de opleiding kun je zelfstandig werken in dit vak en geef je zelfs leiding op begeleiding aan minder ervaren collega’s. Je volgt de vakopleiding bij de SVMT en gaat daarnaast 1 dag in de week naar Yonder voor je theorielessen.

Doel

Verspanen is een techniek waarbij je materiaal verwijderd totdat de gewenste vorm ontstaat. Tijdens deze niveau 3 opleiding werk je met verschillende machines en gereedschappen. Je leert bijvoorbeeld frezen, draaien en slijpen. Daarnaast oefen je met het lezen van technische tekeningen.

Toelatingseisen

Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg.
Je hebt een diploma basisberoepsopleiding op niveau 2 of een diploma van een andere vakopleiding op niveau 3.
Je hebt een overgangsbewijs van 3 naar 4 Havo of VWO.

Cursusinhoud

In het basisdeel van deze opleiding leer je hoe je (metaal)producten en/of onderdelen daarvan maakt. Je bereidt de werkzaamheden voor en je gaat het daadwerkelijk maken en/of bewerken. Daarna meet en controleer je het product. Je rondt de werkzaamheden af en levert het product op. In het profieldeel oefen je met (complexe) bewerkingen en/of modificaties. Je controleert de werkopdracht en bereidt de werkzaamheden voor. Je stelt de benodigde machines en gereedschappen in en af voert de (complexe) bewerkingen uit. Je meet, controleert en/of test de producten en rondt werkzaamheden netjes af.
Tijdens de vakopleiding gaan we verder in op het bewerken van metalen en kunststoffen, het zowel conventioneel als ook cnc-gestuurde draaien, drezen en slijpen, samenstellen en afwerken. van producten. Maar ook CNC-programmeren, instellen en uitvoeren, tekenen middels Solid-works en ga je minder ervaren collega’s begeleiden.

Cursusduur

3 jaar

Toetsing en afsluiting

De opleiding wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid. Bij voldoende resultaat ontvang je het vakopleidingscertificaat én het diploma Medewerker Productietechniek (crebo 25895).

Cursus uitvoering

Deze BBL-opleiding ( 1 dag per week) wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Yonder. Je volgt daar de theorielessen (zoals vakleer, nederlands, loopbaan-burgerschap en rekenen), ook verzorgen zij het uiteindelijke diploma. De vakopleiding gedurende 20 weken per schooljaar wordt volledig uitgevoerd door de SVMT.

Startdata

Start 1 maal per jaar in september

Ik wil me aanmelden
Nu aanmelden
Meer informatie